8.6.2024. 11:24
0
Vučić: Srpski narod najviše želi mir i da u slozi živi sa svojim komšijama
FOTO: Tanjug
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je da se glasno kaže da srpski narod najviše želi mir i da u slozi i uzajamnom poštovanju živi sa svojim komšijama, u poruci poslije molebana održanog u Hramu Svetog Save kojim je počeo prvi svesrpski sabor „Jedan narod, jedan sabor – Srbija i Srpska“.

„Molimo se da sve nesloge ostanu iza nas, da pošaljemo poruku mira, sloge i bratske ljubavi, da glasno kažemo da srpski narod najviše želi mir, jer je najveću cijenu uvijek plaćao kada mira bilo nije. Da u slozi i uzajamnom poštovanju živimo sa svojim komšijama, da zajedno napredujemo i sami biramo svoju budućnost”, napisao je Vučić na Instagramu.

On je dodao da su ovo teška vremena sa mnogo izazova.

“Historija nas je naučila da samo u zajedništvu i sabornosti možemo da nađemo onu snagu i mudrost koji su nam potrebni kako bismo sačuvali naš narod i državu od neumitnih tokova historije”, napisao je Vučić i dodao da je zato ovaj sabor posvećen budućnosti, uz istovremeno sjećanje na slavne pretke, na duhovnost, kulturu i tradiciju.

„Samo na tim čvrstim temeljima možemo da gradimo naše sutra“, napisao je Vučić.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.