26.6.2024. 15:07
0
Izgleda da je Piksiju "odzvonilo" na klupi Srbije - Vučić nezadovoljan: "Trebalo je da igramo 4-4-2 a ne 3-5-2"
Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije, prokomentarisao je rezultat reprezentacije ove zemlje na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj.

Remijem protiv Danske (0:0) naše komšije sinoć su se oprostile od EURO-a. Vučić nije zadovoljan rezultataom, prozvao je Piksija, a srbijanski mediji nagađaju da bi to mogla biti i najava Piksijeve smjene.

- Saglasan sam da je debakl, mi smo mnogo uložili. Ljudi u Srbiji su zaslužili mnogo bolje rezultate. Nije problem da izgubite od Engleske, koja je loša... Nije problem da izgubite od Njemačke, Španije, ali je problem kad izgubite od Slovenije koja tri puta manje košta od tima Srbije. Kad vam igrač koji ima 5.000 eura u Celju plaću daje golove. Tu ima bezbroj problema, svi smo kao zadovoljni, sretni i nikom ništa... Neću da se bavim tim, nismo banana zemlja u kojoj se nešto rješava za jedan dan ili preko noći emocionalnim reakcijama, ali sam sasvim siguran da, kako u rukometu, tako i u fudbalu, posebno zbog činjenice da mnogo novca ulažemo u infrastrukturu, pa ako hoćete i u plaće funkcionera u FSS, iako će oni reći da je to od UEFA-e... Ma pustite te gluposti i prazne priče. U selektora i sve ostale ulažemo ogroman novac. Smatram da građani Srbije zaslužuju bolji rezultat - rekao je Vučić, prenosi Nova S.

Na pitanje šta se dogodilo na EURO-u, Vučić je rekao da ne zna.

- Sve sam vam rekao šta mislim, a sad ću još da se petljam... Trebalo je da igramo 4-4-2, a ne 3-5-2... Pojma nemam - rekao je Vučić.

(Ajdin B.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.