26.6.2024. 11:09
0
Totalni raskol u reprezentaciji Srbije nakon ispadanja sa Eura - Kapiten "udario" po selektoru: "Mislim da sam zaslužio bolji tretman..."
Kapiten Srbije Dušan Tadić potpuno je shrvan i razočaran neuspjehom njegove selekcije na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj. On je nakon ispadanja s Eura odlučio uputiti kritike koje su međutim između redove i nije nikoga direktno spomenuo.

Dušan Tadić kao i ostatak reprezentacije Srbije nije pokazao previše na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj i zasluženo su Orlovi ispali već u grupnoj fazi takmičenja.

Ipak, kapiten ove selekcije smatra da je zaslužio bolji tretman od selektora Dragana Stojkovića. Nije ga prozvao direktno, no jasno je 'kao dan' na šta je 35-godišnji fudbaler Fenerbahčea mislio u izjavi nakon utakmice.

"Teško je ovo. Mislim da sam zaslužio bolji tretman. Timski sam igrač, hoću da pomognem timu i mogao bih još više da pružim. Nisam ja bitan u ovoj priči, bitno je šta donosiš na terenu", govori Tadić i dodaje:

"Da sam igrao više mislim da sam mogao pružiti više. Odluka je takva i moram da je poštujem. Gledam Modrića u Hrvatskoj. Tri godine stariji od mene, a skoro svaku utakmicu je na terenu. Igram koliko treba, koliko mi kažu i to ću da poštujem."

Posebno je Tadiću krivu zbog onog što se dešavalo na meču s Engleskom kada je šansu dobio u drugom poluvremenu.

"Nisam počeo i bilo mi je krivo. Na poluvremenu mi kaže ulazite ti i Ilić. Dajem pun gas, taman da uđem, kaže mi samo ulazi Ilić, a ti odmori".

"Ne znam, onda je normalno da ćeš biti uvrijeđen. Nisam želio nikoga uvrijediti, možda nekome zvuči arogantno, ali sam htio preuzeti odgovornost na sebe i nije bio cilj da nekome nešto govorim. Drugi su tu da pričaju."

Tadić je otkrio i planove za budućnost. Po završetku karijere želi u trenerske vode.

"Veliko je zadovoljstvo predstavljati svoju zemlju kao igrač i kao selektor. Ako budem trener cilj mi je trenirati moj voljeni Ajax i moju voljenu zemlju. To su dva cilja kojima težim", saopštio je kapiten Srbije.

Mnogi vjeruju da je meč s Danskom i posljednji u dresu Orlova za Dušana Tadića koji je za nacionalni tim debitovao još davne 2008. godine.

Ukupno je sjajni ofanzivac za Srbiju nastupio u 111 utakmica i postigao je 23 pogotka. Prethodno je naravno igrao za omladinske selekcije.

Sada je vrijeme za kraći odmor na kojem će srpski kapiten razmisliti o svemu, ali sve vodi ka tome da ga više nećemo gledati u njemu omiljenom dresu.

On će ubrzo na pripreme Fenerbahčea s kojim će imati još jednu veoma napornu sezonu u kojoj su ciljevi postavljeni visoko i vremena za odmor neće imati previše.

(Ajdin B.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.