19.6.2024. 14:26
0
Bh. klubovi saznali imena potencijalnih rivala u Evropi
Fudbaleri Zrinjskog saznali su ime protivnika u drugom kolu kvalifikacija za Konferencijsku ligu, a imena potencijalnih rivala saznali su i Sarajevo i Velež, ukoliko prođu prve prepreke u najmlađem UEFA takmičenju.

Također, ime potencijalnog rivala saznao je i Borac, ako ispadne iz Lige prvaka.  

Mostarci, kao aktuelni osvajači Kupa BiH, startali su iz drugog pretkola, u žrijebu su bili nositelji, a prvu evropska prepreka bit će im pobjednik meča Bravo - Connas Quay Nomads (Vels). Zrinjski je domaćin prve utakmice.

Sarajevo će, ako prođe Aktobe, u drugom pretkolu igrati protiv Spartaka iz Trnave (Bordo tim bi u prvom meču bio domaćin), dok će protivnik Veleža (ako eliminiše Inter iz Andore) biti AEK iz Atine, kojeg su Rođeni prije tri godine već eminisali iz Evrope. Rođeni bi u prvom meču bili gosti, a revanš bi igrali na Grbavici.

Ukoliko ispadne u prvom pretkolu Lige prvaka Borac, prvak BiH, će u drugom pretkolu Konferencijske lige, u "putu prvaka" igrati protiv poraženog iz duela Vikingur Reykjavik (Island) - Shamrock Rovers (Irska). U prvom meču Borac bi bio gost.

Prve utakmice drugog pretkola Konferencijske lige igraju se 25. jula, a revanši su 1. augusta.

(Ajdin B.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.