18.6.2024. 15:20
0
Nedim Mekić karijeru nastavlja u Grčkoj
FK Željezničar je nedavno ostao bez jednog od svojih najboljih prošlosezonskih fudbalera Nedima Mekića, koji sa Plavim nije produžio ugovor.

Iako se spominjalo da bi Mekić karijeru mogao nastaviti u nekom drugom bh. klubu ili u Srbiji, sve su prilike da će njegova nova destinacija biti Grčka.

Prema pisanju Sportal.gr, Mekić bi uskoro trebao potpisati ugovor sa ekipom PAS Lamia, koja se takmiči u tamošnjoj Superligi.

Lamia je nedavnu sezonu okončala na šestom mjestu, a Grci pišu da će Mekić biti jedno od njihovih prvih pojačanja za novu sezonu.

Nedim Mekić (29) igra na poziciji centralnog veznog fudbalera, a u prošloj sezoni je na 28 utakmica u Wwin ligi postigao šest golova uz dvije asistencije.

Za Željezničar je nastupao od ljeta 2021. godine, a prije toga je bio član Radnika iz Bijeljine, GOŠK-a, Zvijezde Gradačac...

Ukoliko se saradnja sa PAS Lamiom ozvaniči, to će za Mekića biti prvi inostrani angažman u karijeri.

(Ajdin B.)

 
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.