11.6.2024. 19:14
0
Mario Vrančić nastavlja karijeru u Njemačkoj
Nekadašnji reprezentativac BiH Mario Vrančić (34) ima novi angažman u drugom timu bundesligaša Eintrachta iz Frankfurta.

Iako se o njegovom potpisu za njemačkog velikana pisalo i prošlog mjeseca, danas je Bundesligaš zvanično potvrdio saradnju sa bivšim Zmajem. On će imati ulogu igrača i pomoćnog trenera za mlađe selekcije tima.

“35-godišnji veteran sa sobom donosi iskustvo od oko 17 godina kao profesionalac i jača nas kao vođa na terenu i izvan njega. Bravo, Mario!” objavili su iz kluba.

“Odrastao sam ovdje u regionu i Frankfurt je moj dom već nekoliko godina, što je, naravno, imalo ulogu i u procesu donošenje odluke”, rekao je Vrančić.

Vrančić je u dosadašnjoj karijeri nastupao za Mainz, drugi tim Borussije Dortmund, Paderborn, Darmstadt, Norwich, Stoke City, Rijeku i Sarajevo.

Za A selekciju BiH je odigrao šest utakmica. Debitovao je 2015. godine protiv Andore, a posljednji put je nastupio 2017. godine protiv Albanije.

(Ajdin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.