22.5.2024. 20:16
0
Dinamo u uzvratu uvjerljivo pobijedio Rijeku i osvojio duplu krunu
Nakon što je suvereno osvojio titulu prvaka Hrvatske, Dinamo Zagreb domogao se i Kupa susjedne države i potvrdio da mu u Hrvatskoj nema ravnog. ove zemlje.

Nakon 0:0 na Maksimiru prije sedam dana, danas je na Rujevici igrana revanš utakmica finala Kupa Hrvatske u kojoj je Dinamo rezultatom 3:1 slavio protiv Rijeke i osvojio trofej.

Prva prilika na utakmici u 3. minuti i to za Rijeku. Nakon ubačaja Pašalića iz kornera Fruk je pucao s ruba šesnaesterca, ali Nevistić je obranio.

Petković je u 28, minuti primio loptu i dao Hoxhi, on proslijedio desno do Petra Sučića, koji preciznim udarcem iskosa pogađa suprotni ugao za 0:1.

Mogao je rođeni Bugojanac do novog gola četiri minute poslije. Petković je primio loptu na ulasku u šesnaesterac i sjajnim lažnjakom prevario Zlomislića, vratio Sučiću, koji se također odlučio za lažnjak, ali mu nije prošao pa je Rijekin golman pokupio loptu.

Glavom Petković pogađa stativu u 40. minuti, da bi dvije minute kasnije Baturina duplirao prednost preciznim udarcem s 18 metara, a asistent je opet bio Hoxha.

Mogla se Rijeka vratiti u igru u 54. minuti. Hodža je ubacio, Obregon sam na pet metara, no loptu glavom šalje preko gola.

Dinamo ne kažnjava osam minuta poslije. Baturina je napravio dar-mar na gol crti i našao Hoxhu, koji na vrhu peterca puca, ali Smolčić nevjerojatnim klizećim startom blokira u korner.

Deset minuta kasnije Hoxha je opet mogao do gola. Baturina je nakon kornera Rijeke vukao loptu 50 metara i u čistu šansu gurnuo Hoxhu, ali Zlomislić odlično brani njegov udarac.

Sve je bilo gotovo u 82. minuti kada je sjajni Petković vidio mladog Bulata koji je dolazio iz drugog plana, uposlio ga, a ovaj ovjerio pobjedu.

Utješni je gol Rijeka postigla u nadoknadi vremena. Sjajno je iz slobodnog udarca pogodio Fruk.

Novi reprezentativac Bosne i Hercegovine iz redova Rijeke, Stjepan Radeljić, igrao je do 83. minute kada je umjesto njega ušao Niko Galešić.

(Ajdin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.