22.9.2024. 12:14
0
Snimak napada u Hercegovini: Nosili fantomke na glavama i mladiće tukli palicama, nogama i šakama
Trojica mladića iz Širokog Brijega pretrpjela su brutalan napad u četvrtak uveče u mjestu Uzarići, kada su ih nepoznate osobe, nakon što su im prepriječile put, fizički napale koristeći palice, noge i ruke.

Jedan od napadnutih mladića zadobio je lakše povrede, a vozilo marke BMW u kojem su se kretali pretrpilo je značajna oštećenja, javlja portal "Jabuka.tv".

Kako je rekao portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Zapadnohercegovačkog kantona (MUP ZHK), Mile Ćavar, incident se dogodio u 18.45 sati kada je Policijska uprava Široki Brijeg primila prijavu od dvadesetogodišnjeg M.Ć. iz Širokog Brijega.

On je prijavio da su on i njegova dva prijatelja, devetnaestogodišnjaci L.I. i M.K, postali žrtve nasilnog napada dok su se kretali putem u mjestu Uzarići.

Incident je počeo kada su napadači, čiji identitet još nije utvrđen, prepriječili put mladićima. Nakon što su ih verbalno provocirali, fizički su ih napali koristeći palice, udarajući ih i nogama i rukama, čime su prouzrokovali lakše povrede kod L.I. Pored toga, napadači su nanijeli i značajnu materijalnu štetu na njihovom vozilu.

- Policijski službenici su o incidentu odmah obavijestili dežurnog tužioca Tužilaštva Zapadnohercegovačkog kantona, koji je naložio sprovođenje uviđaja i drugih istražnih radnji kako bi se utvrdile sve okolnosti pod kojima je došlo do ovog nasilnog događaja - izjavili su iz MUP-a ZHK.

Napadači su nakon incidenta pobjegli u nepoznatom pravcu, a policija trenutno intenzivno traga za počiniocima. Kako prenosi portal "Jabuka.tv", na snimku napada, koji je objavljen, može se vidjeti da su nNapadači su nakon incidenta pobjegli u nepoznatom pravcu, a policija trenutno intenzivno traga za počiniocima. što dodatno otežava njihovu identifikaciju.

Istraga o incidentu je u toku.



(Sead M.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.