22.9.2024. 13:16
0
Potpuni saobraćajni kolaps u Sarajevu zbog polumaratona zbog kojeg je policija "zatvorila" pola grada
Zbog održavanja manifestacije "Run fest 2024" na saobraćajnicama Sarajeva nastala je ogromna gužva jer su pojedine ulice zatvorene za saobraćaj.

Većina vozača kao alternativni pravac koriste tranzit zbog čega se i tu napravila velika gužva.

Kolone vozila su u oba smjera, a "Avazov" reporter, koji je također zapeo u gužvi, javlja kako policija pokušava usmjeravati vozače kuda da idu.

Jutros u 8:20 sati za saobraćaj je zatvoren veći dio glavne saobraćajnice na području općina Novo Sarajevo i Centar zbog utrke koja se održava u okviru "Run fest 2024" i tako će biti do 12:30 sati.

Utrka je počela u 8:20 sati i trajat će do 12:30 sati.

Saobraćaj će privremeno biti obustavljen u sljedećim ulicama:

Zmaja od Bosne - Bulevar Meše Selimovića - Malta - Azize Šaćirbegović - Vilsonovo šetlište - Ložionička - Topal Osman-paše - Zvornička (Bulevar Ivice Osima) - Grbavička - Zagrebačka - Vrbanja - Franca Lehara.

Također, zabranjuje se saobraćaj i parkiranje u ulicama Franje Račkog i Franca Lehara (dio od spoja ulice Bulevar Meše Selimovića do ulaza u parking garažu tržnog centra Alta) radi osiguranja kretanja učesnika manifestacije od 5 do 14 sati.

Iako mnogi navode kako MUP KS nije obavijestio građane o izmjeni saobraćaja, GRAS je jučer izdao saopćenje u kojem je naveo izmjene koje su se odnosile na sinoć tokom utakmice Željezničar-Zrinjski i za danas.

- Vrijeme potpune obustave saobraćaja u navedenim ulicama u naznačenom terminu utvrđuju operativni organi MUP-a u zavisnosti od situacije na terenu - navodi se u saopćenju Službe za odnose sa javnošću KJKP "Gras". 

(Sead M.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.