2.7.2024. 13:19
0
Srebrenica ostala i bez knjižare: Vlasnik prinuđen da zatvori zbog dugovanja Općine i Suda
FOTO: facebook
U Srebrenici je prestala sa radom jedina knjižara, odnosno štamparija i fotokopirnica.

Vlasnik Duško Pejić rekao je da je razlog zatvaranja konstantno smanjenje obima posla i posebno neredovna naplata potraživanja zbog čega je postala upitna rentabilnost rada i poslovanja.

On nije precizirao kolika su potraživanja, ali je rekao da najviše duguju Opština Srebrenica i Osnovni sud u ovom mjestu za brojne usluge i nabavku materijala, odnosno štampanje raznih obrazaca i formulara.

Pejić je rekao da će sačekati mjesec dana i da će biti prinuđen da sudski traži naplatu dugova, ukoliko ove ustanove ne budu izmirile dugovanja.

Nakon jedine mesare, pekare, zlatare, trafike, nekoliko trgovačkih i ugostiteljskih radnji, ukidanja autobuskih linija, u Srebrenici je zatvorena i knjižara, odnosno fotokopirnica.

U ovo mjesto nedavno je prestala stizati i štampa i najbliža trafika je u susjednom Bratuncu.

Srebrenica
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.