4.7.2024. 12:52
0
Od 15. jula kreću radovi na saobraćajnici od Skenderije do Vijećnice
FOTO: n1
Radovi na glavnoj sarajevskoj saobraćajnici u centru grada - Obala Kulina bana, na potezu od Skenderije do Vijećnice, počet će 15. jula, najavio je ministar saobraćaja KS Adnan Šteta.

Istakao je kako će se ova saobraćajnica raditi u tri faze: Skenderija - most Ćumurija, most Ćumurija - Vijećnica i Vijećnica - Vječna vatra.

Riječ je o rekonstrukciji saobraćajnice na dužino od oko 2.800 metara, a okvirni sporazum je potpisan na tri godine. Šteta ističe kako je ovo jako izazovan projekat jer je riječ o centru grada i saobraćajnici koja se nije obnavljala skoro 20 godina.

- 30.000 vozila prolazi tom saobraćajnicom gdje prolazi i javni prijevoz i veliki broj pješaka, ali moramo to uraditi zbog sigurnosti. Krećemo 15. jula. Radit će se trotoari s obje strane i prilagođavanje tramvajskih stajališta novim tramvajima kako bi osobe s invaliditetom mogle ući u tramvaj. Radi se novi asfalt i zaštićuje pruga sigurnosnim gumama za buku. Radit ćemo i po noći i po danu, ovisno o vremenskim uvjetima, nećemo praviti gužvu za SFF i važne događaje. Prvo se radi lijeva traka i trotoar jer su tu instalacije, a gledat ćemo da ne zaustavljamo saobraćaj, osim u krajnim momentima asfaltiranja - rekao je Adnan Šteta za N1.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.