2.7.2024. 10:12
0
Pandurević: "SDS nije ničiji privjesak i marioneta koju će Bećirović uvoditi u Savjet ministara"
Članica Predsjedništva SDS-a Aleksandra Pandurević poručila je da se SDS ne spominje u eventualnoj smjeni aktuelnog Vijeća ministara BiH.

Ona je na mreži X napisala da bi generalni sekretar PDP Nenad Vuković, koji je jučer izvučen žrijebanjem u Centralnoj izbornoj komisiji BiH za petog delegata u Domu naroda iz RS, trebalo „prvo da pročita Poslovnik Parlamentarne skupštine BiH i Zakon o Savjetu ministara pa onda da priča o smjenama i novom Savjetu ministara“.

- Sve molim da SDS ne petljaju - napisala je Pandurevićeva.

Dodala je i da „SDS nije ničiji privjesak i marioneta, koju će Denis Bećirović uvoditi u Savjet ministara“.

– 2014. godine imali svog člana Predsjedništva BiH, i komotnu većinu. Sad „Trojka“ traži ustupke od SNSD, ucjenjujući ih SDS i nanoseći nam štetu. Nismo dio tog cirkusa. Vaši majmuni, vaš cirkus – poručila je Pandurevićeva.

Zanimljivo je i da je u prepisci sa bivšim gensekom SNSD Rajkom Vasićem na X-u napisala da SDS ima najboljeg predsjednika.

– Možda nekon djeluje da sam soler. Ne, nisam. Sve što napišem je stav SDS koji je dobio šefov blagoslov – napisala je Pandurevićeva.

Podsjećamo, iz PDP su nakon izvlačenja Vukovića za delegata u Domu naroda BiH poručili „da na nivou BiH ništa neće biti isto i da će tražiti smjenu aktuelnog Savjeta ministara BiH“. 

– Nama nije intencija da što prije dođemo u poziciju vlasti, da sjednemo u fotelje, nego da pokušamo razriješiti najlošiji sastav Savjeta ministara BiH. Mislim da ta koalicija nije radila dobro u prethodnom periodu, nisu ništa radili i potrebno je pokrenuti tu proceduru i da vidimo šta svi ostali u Predstavničkom domu i Domu naroda PS BiH misle o temi razrješenja Savjeta ministara. Ne garantujemo da imamo većinu, nismo još obavili razgovore na tu temu, ali smatramo da to trebamo pokrenuti – izjavio je Vuković juče nakon žrijebanja u CIK BiH.

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.