3.7.2024. 20:01
0
Kad konobaru "pukne film": Ako ste bahata mušterija, trebali bi se pripaziti ovih primjera
Nije tajna da prilikom služenja u kafićima i restoranima pojedini konobari imaju naviku da svoje mušterije “zakinu”, bilo da je riječ o nešto manjim porcijama ili dodavanja stavke više na račun veselog društva i tome slično.

Ipak, jedan tiktoker nedavno je otkrio novi termin koji bi se mogao nazvati “konobarska osveta”, a zbog načina na koji je sve predstavio, njegov video je postao viralan.

Dilan Karino iz Teksasa objavio je nekoliko snimaka na TikToku, gdje otkriva na koje sve načine umije da “kazni bahate mušterije u restoranu” i odmah na početku objasnio kako mu je to omiljeni dio posla.

On je naveo nekoliko primjera za koje tvrdi da posebno umiju da iznerviraju osoblje kafića i restorana, ali da on za takvo ponašanje “ima lijeka”.

OVDJE možete pogledati njegovu prvu objavu.

Kako je opisao, ponašanje poput sjedenja za neraspremljenim stolom, donošenje sopstvene kafe i tome slično konobar kažnjava na više načina.

– Ostaviću vas da čekate 20 minuta, praveći se da vas nisam vidio. Hoćete palačinke, upravo nam je nestalo putera. Želite doručak, e pa baš smo prestali da ga služimo prije 6 minuta – samo su neki od primjera koje je naveo u snimku koji možete pogledati OVDJE.

Kako je dodao, ne očekuje bakšiš za takvo ponašanje, ali mu ni ne treba.

– Kada se ovako ponašam, pretpostavljam da neću dobiti napojnicu. Slobodno zadržite vaših 15 odsto, uzmite vaših 6 dolara, ne treba mi. Dali ste mi nešto vrijednije. Šansu za osvetom – zaključio je.

Ipak, ovo je sve dio performansa, s obzirom na to da se Dilan bavi stand up komedijom, ali njegovi opisi djeluju dosta realistično pa nema sumnje da je vjerovatno nekada doživio opisanu “konobarsku osvetu“, piše Blic.

(Ajdin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.