4.7.2024. 10:40
0
Pored Tanovića i Karićeve u utrku za načelnika ide i Nedžad Koldžo
Nedžad Koldžo će ući u utrku za načelnika Općine Novo Sarajevo, ali ovaj put kao kandidat stranke Naprijed, piše Slobodna Bosna.

Centralna izborna komisija (CIK) je izvršila ovjeru kandidata ove stranke za načelničku poziciju u Novom Sarajevu.

Koldžo je prvi put izabran za načelnika Novog Sarajeva na prijevremenim izborima 2007. godine, a građani su ga još triput uzastopno izabrali za načelnika. Na prethodnim lokalnim izborima je izgubio od Hasana Tanovića te se potom povukao iz politike i napustio Stranku demokratske akcije (SDA).

Nakon toga se priključio stranci koju je osnovao Šemsudin Mehmedović, koji je također bio dugogodišnji član SDA.

Za sada je već izvjesno da u načelničku utrku ulazi i aktuelna gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić, ali i aktuelni načelnik Hasan Tanović.

S obzirom na zamršene odnose unutar Trojke (SDP, NiP, NS) u Novom Sarajevu, još nije poznato da li će Tanović na izbore izaći kao nezavisni kandidat ili će dobiti podršku jedne od stranaka, izuzev SDP-a čiji je kandidat Karić.

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.