2.7.2024. 10:10
0
Vukanović u nevjerici: Podrška Dodiku je jako opasna
FOTO: n1
Kao bomba odjeknula je vijest iz Beograda i izjava predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da zapad i stranci tobože ruše Dodika i da traže zamjenu za njega, te da Srbija neće priznati i podržati oktroisanog i nametnutog predsjednika Republike Srpske ako dođe do njegove smjene.

Vučić je to izjavio gostujući u Jutarnjem programu na Prva TV iz Beograda, prethodno je sličan spin o rušenju Dodika plasirao Informer i drugi mediji bliski vlastima u Beogradu, a Dodik, RTRS i ATV su sve odlično dočekali da nastave 20 godina stari i otrcanu priču o strancima i obojemim revolucijama, navodi na svom blogu zastupnik u NSRS Nebojša Vukanović.

- Jedini koji je oktroisan, od stranaca na silu nametnut da vlada Republikom Srpskom, razara nas i pustoši decenijama, upravo je Milorad Dodik, koga su davne 1998. godine Amerikanci doveli na vlast sa svega dva poslanika, kao „dašak svježine“ Madeleine Albright, održavali ga na vlasti decenije brojnim kreditima, sankcionisanjem političkih protivnika, krađom glasova i gledanjem kroz prste na kriminal i korupciju, i u najmanju ruku je nekorektno ovako grubo se miješati u izborni proces, podržavati Uzurpatora koji uništava i sistemski razara Republiku Srpsku i zarobljene institucije, piše Vukanović te nastavlja da nije ovo prvi put...

- Još 2018. godine Vučić je tvrdio da stranci ruše Dodika, podržavaju Mladena Ivanića i da će posle izbora otvoreno govoriti o zavjeri, što je bilo ključno i mnogo je pomoglo Dodiku i SNSD-u na Opštim izborima, ali Vučić nikada nije javno objavio svoja saznanja kad su objavljeni rezultati glasanja.

Lista za pravdu red protivi se bilo kakvim nametanjima i miješanju stranaca, ali i Beograda i Zagreba, koji drže leđa Dodiku i ključni su da ga održe na vlasti. Takvo ponašanje i otvoreno miješanje u naše političke prilike, posebno uoči izbora, u najmanju ruku nije korektno, i još jednom apelujem na vlasti u Srbiji da prestanu davati snažnu i otvorenu javnu podršku Dodiku, jer je on neprijatelj Republike Srpske, i to nije političko već nacionalno pitanje, koje ima nesagledive posledice po Republiku Srpsku, zaključio je Vukanović. 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.