21.6.2024. 14:25
1
Sarajlije duboko uznemirene: "Nešto se čudno dešava. Kćerka me zove u panici: 'Nema struje'. Ovdje se neko mora zvanično oglasiti i reći šta je"
Veći dio Bosne i Hercegovine, praktično cijela Dalmacija i Crna Gora te pojedini gradovi u Albaniji ostali su danas bez struje. Riječ je o dosad neviđenom kvaru koji je krenuo iz Crne Gore.
Vijest da je danas u 12:25 sati došlo do totalnog raspada elektroenergetskog sistema u BiH uznemirila je građane širom zemlje. Sarajlije su u šoku. “Ne mogu vjerovati da se ovo događa. U panici su na klinici, jer idem odozgo, ljudi su u panici. Kćerka zove u panici ‘nema struje’. Od vas sam čula da nemaju tri države struje. Ovdje se neko mora zvanično oglasiti i reći šta je”, kaže zabrinuta Sarajka za N1. Kako prenose regionalni mediji struje je nestalo u većem dijelu Dalmacije i Crne Gore, a albanski “Gazeta shqiptare” javlja da su i brojni gradovi u toj državi ostali bez struje, uključujući Tiranu, Drač, Skadar, Sarandu… “Da je samo u Bosni, pa da kažemo nekakakv generator, nešto, ali i susjedne države – to mi baš čudno”, smatra druga sagovornica N1.
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.