10.6.2024. 19:33
0
Vulin izvrijeđao Denisa Bećirovića: "Niko ne bi saznao kolika je neznalica da je šutio o Svesrpskom saboru. Projekat Velike Srbije nikada nije postojao"
Potpredsjednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vulin kazao je da je jednostavna istina previše složena za člana Predsjedništva Denisa Bećirovića.

"Kršenje Dejtona pokušajima da se ukine Republika Srpska, ugrožava međunarodno pravo i mir, poštovanje Dejtona čuva mir čitavog regiona", dodao je Vulin. On je kazao da je Bećirović šutio o Svesrpskom saboru "da niko ne bi saznao kolika je neznalica". "Ni projekat Velike Srbije, ni Velika Srbija nikada nisu postojali i šteta je što nisu, jer da jesu postojali, Srbi bi živjeli u jednoj državi, ne bi morali da slušaju Bećirovićeve izlive mržnje sa mjesta predsjedavajućeg BiH. Kršenje Dejtonskog sporazuma pokušajima da se ukine RS, ugrožava i međunarodno pravo i mir na Balkanu, a dosljednim sprovođenjem po kome se poštuju nadležnosti Republike Srpske, čuva se mir i stabilnost čitavog regiona. Ova jednostavna istina je izgleda previše složena za Bećirovića", poručio je Vulin koji boravi u zvaničnoj posjeti Moskvi. 

Podsjećamo, Bećirović je danas kazao, između ostalog,  da Deklaracija koja je usvojena na Svesrpskom saboru ugrožava međunarodno pravo i reinkarnira projekat Velike Srbije. 

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.