4.6.2024. 17:41
0
Beširu Velagiću koji je skakao po policijskom vozilu određen jednomjesečni pritvor
Opštinski sud u Gradačcu odredio je jednomjesečni pritvor Beširu Velagiću (21) iz ovog mjesta zbog sumnje da je počinio krivično djelo oštećenje policijskog automobila u vezi sa sprečavanjem službene osobe u vršenju službene radnje, saopšteno je iz Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona.

Velagić je osumnjičen da je u četvrtak, 30. maja oko 19.00 časova na parkingu ispred Policijske uprave Gradačac, macolom više puta udario policijsko vozilo po staklima i limu, razbio vjetrobransko staklo, te se popeo na krov vozila i agresivno skakao čineći i dalju štetu na vozilu.

Nakon što su mu policijski službenici naredili da prestane da uništava vozilo, Velagić je počeo da im prijeti, a nakon što je pokušao da siđe sa vozila kako bi se obračunao sa policijom, propao je kroz razbijeno zadnje vjetrobransko staklo u gepek.

Kada su ga policajci izvukli iz vozila, Velagić ih je udarao rukama i nogama, nakon čega je uhapšen.

Nakon toga je obavljena kriminalistička obrada, te je uz izvještaj o počinjenom krivilnom djelu predat u nadležnost Tužilaštva.

Postupajući tužilac je donio naredbu o sprovođenju istrage i ispitao osumnjičenog. 

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.