23.5.2024. 21:49
0
Helez: Kada se održavala sjednica Vlade RS u Srebrenici, naš avion je kružio i sve skenirao. Saveznici sve pomno prate i imamo plan ako se nešto desi
Ministar odbrane BiH Zukan Helez pozdravio je usvajanje rezolucije o Srebrenici u UN-u, te komentarisao današnju sjednicu Vlade RS u Srebrenici te poruke predsjednika bh. entiteta RS Milorada ddoika o "mirnom razdruživanju".

Helez se javio u program Face TV iz sjedišta bh. misije u Briselu i poručio da "BiH nikada nije bila sigurnija".

"Saveznici sve pomno prate i imamo plan ako se nešto desi. I Dodik je miroljubiv. Poručujem mu: može se razdružiti sa svojim umom!“, istakao je Zukan Helez.

Dodao je da je danas poražena jedna politika.

"Bilo bi me sramota da predstavljam državu koja se svrstala s Nikaragvom, Sjevernom Korejom… Poručujem iz Brisela: nikad BiH nije bila sigurnija! Kad se održavala sjednica Vlade RS, kružio je naš avion i sve skenirao! Avion je u posjedu naših partnera. Čuo sam se s Cavolijem kad je nadlijetao Srebrenicu. Sve je pod kontrolom.

Saveznici sve pomno prate i imamo plan ako se nešto desi. I Dodik je miroljubiv. Poručujem mu: može se razdružiti sa svojim umom. Predložit ćemo mu da ukine entitet RS i da živimo normalno jer svi problemi dolaze od njih. To će se desiti ako se ‘razdruži’!", poručio je ministar odbrane BiH.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.