23.5.2024. 20:42
1
Režimska RTRS "izbrojala" da Rezoluciju o Srebrenici nije podržalo 5,2 milijarde ljudi: Tu su ubrojali i države koje su bile suzdržane i one koje nisu glasale
Portal Radio-televizije Republike Srpske, objavio je večeras mapu svijeta, a koja je označena zelenom i crvenom bojom. Zelenom bojom su označene zemlje koje su glasale za Rezoluciju o Srebrenici, dok su crvenom označene one koje su bile protiv. Označavajući države koje su bile suzdržane, te one koje uopšte nisu glasale, isti portal je "izračunao" da 5,2 milijarde ljudi nije podržalo Rezoluciju.

"Iako je na Generalnoj skupštini UN, promjenom pravila usvojena rezolucija o Srebrenici, 109 zemalja suštinski nije podržalo rezoluciju. Od 193 zemlje s pravom glasa, 84 je glasalo 'za', 19 država je bilo protiv, a uzdržano 68. Dok 22 zemlje uopšte nisu glasale. To znači da je 'za' bila 3,1 milijarda, protiv 1,8 milijardi, a suzdržanih 3,1 milijarda svjetske populacije. Kada se sve sabere, 5,2 milijarde svjetske populacije nije podržalo rezoluciju.

Zemlje koje uopšte nisu glasale su: Afganistan, Azerbejdžan, Belize, Bolivija, Burkina Faso, Centralnoafrička Republika, Izrael, Kirgistan, Liberija, Maršalovi Otoci, Monako, Maroko, Samoa, Somalija, Timor-Leste, Tonga, Mauricijus, Turkmenistan, Vanuatu, Venecula, Uzbekistan i Zimbabve", navodi se u članku.

 
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.