23.5.2024. 18:50
6
Vučićevi tabloidi iskreirali laž: Srbijanskom predsjedniku doslovice niko nije tražio da skine zastavu
Srbijanski mediji su objavili, a mediji iz manjeg bh. entiteta prenijeli, da je nakon usvajanja Rezolucije o Srebrenici, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić napravio incident na sjednici Generalne skupštine UN-a.

Mediji su prenijeli da je Vučić se zastavom Srbije ogrnuo uprkos zabrani i upozorenju predsjednika Skupštine.

"Pošaljite obezbjeđenje slobodno, samo da vidim junaka koji će da mi uzme zastavu", citirali su tabloidi navodnu Vučićevu izjavu.

Međutim, istina je nešto drugačija.

Naime, Raskrinkavanje je kontaktiralo medijski tim Ujedinjenih nacija, koji su demantovali da je bilo ikakvih incidenata.

"Ništa od toga nije bilo. Nije bilo problema tokom sesije", potvrdio je portparol generalnog sekretara UN-a Stephane Dujarric za Raskrinkavanje.

NAPOMENA: Članak je editovan 27. maja.

 

6
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.