22.5.2024. 22:23
3
Vučić se javio iz New Yorka uoči sutrašnjeg glasanja o rezoluciji pa patetično poručio: "Samo brinem hoću li biti dovoljno na visini zadatka da ne razočaram svoj narod"
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić oglasio se video porukom iz New Yorka, uoči sutrašnjeg glasanja o rezoluciji o Srebrenici u UN.

- Sutra je 23. maj, nije Vidovdan, ali za nas biće baš kao Vidovdan. Sutra će se sve vidjeti, i ko su nam prijatelji, i ko su lažni prijatelji, i ko su oni koji nam nikada nisu bili prijatelji. Naravno, biće mnogo licemjerja, biće mnogo neistina, biće mnogo svega, na šta smo odavno naučili - istakao je Vučić na Instagramu.

Naveo je da "oni koji sve čine protiv Srbije će da objašnjavaju da to čine upravo zbog Srbije, jer mnogo bolje nego mi razumiju naše interese u budućnosti".

- Za mene je težak dan, svakako najteži od kako sam predsjednik i premijer u političkom smislu. I za mene je Vidovdan. Vidjeću sutra hoću li moći da se suprotstavim najvećima, najmoćnijima i najbezobzirnijima, najbahatijima, od kojih su nekoliko prethodnih dana svi pobjegli, gotovo svi uzmakli - naveo je Vučić.

Rekao da će govoriti i o tome kako su mnoge zemlje uplašene navodnim brutalnim prijetnjama od strane svjetskih moćnika.

- Samo brinem hoću li biti dovoljno na visini zadatka da ne razočaram svoj narod. Druge brige sam prebrinuo, više ih nemam. Samo bih želio da svaki Srbin svuda u svijetu zna da sam dao sve od sebe, braneći čast i obraz našeg naroda - zaključio je Vučić.



(Ajdin B.)
3
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.