10.6.2024. 16:34
0
Doktor koji je operisao Đokovića ima loše vijesti: Teniser propušta Wimbledon?
Antoine Gerometta, ljekar koji je operisao Đokovića zbog povrede desnog koljena zadobijene tokom meča osmine finala Roland Garrosa, izrazio je pesimizam u vezi sa brzim povratkom na teren.

Đoković je u pet setova savladao Argentinca Cerundola, ali je zbog povrede morao da se povuče iz takmičenja i odustane od susreta sa Casperom Ruudom.

Operacija je prošla uspješno, a Đoković je trenutno u fazi oporavka. Iako je operacija bila bez komplikacija, Gerometta ne vjeruje da će Đoković biti spreman za treći Grand Slam turnir sezone.

Wimbledon je zakazan za period od 1. do 14. jula, a Gerometta je za ugledni "L‘Equipe" izjavio da su šanse za potpuni oporavak u naredne tri sedmice vrlo male, prenosi Sport1.

"Tokom 45 minuta koje smo proveli sa Novakom, njegovim timom i  ljekarom Teniskog saveza Francuske, bio sam veoma otvoren u vezi s tim da će sve zavisiti od reakcije njegovog koljena. Postepenim povećanjem opterećenja, vidjet ćemo da li će koljeno ostati suho i bez otoka ili bola. Napredak će zavisiti od dana do dana, ali je nemoguće predvidjeti stanje za sedmicu ili dvije. Da bude na 100 posto za tri sedmice, to zaista djeluje teško ostvarivo", izjavio je doktor.

Đoković bi na Wimbledonu trebao braniti prošlogodišnje finale, ali je pitanje da li će biti u stanju da ove sezone uopšte igra na travi.

(Ajdin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.