10.6.2024. 8:16
0
Novak Đoković je pao na treće mjesto na ATP listi
Novak Đoković je pao na treće mjesto na ATP listi nakon što se morao povući s Rolan Garosa zbog povrede meniskusa koljena.

On je zbog toga ispustio veliki broj bodova, pošto je branio titulu osvojenu prošle godine u Parizu. Đoković je apsolutni rekorder s 428 sedmica provedenih na vrhu.

To je maksimalno iskoristio Janik Siner (Jannik Sinner) koji je plasmanom u polufinale obezbijedio prvo mjesto na ATP listi. To mu je bio prvi put u karijeri da je zasjeo na tron. Mladi Italijan ima 9.525 bodova.

Trofej u Parizu je osvojio Karlos Alkaraz (Carlos Alcaraz) nakon što je pobijedio Aleksandera Zvereva u trileru koji je trajao pet setova. Osvajanjem Rolan Garosa španski teniser je skočio s treće na drugo mjesto i sada ima 8.360 bodova.

Na četvrtom mjestu je finalista Otvorenog prvenstva Francuske Zverev sa 6.885 bodova, dok je Danil Medvedev peti.

(Erna H.) 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.