20.5.2024. 18:17
0
Otkriven uzrok pada helikoptera iranskog predsjednika
U padu helikoptera stradali su iranski predsjednik Ebrahim Raisi i ministar vanjskih poslova te zemlje Hosein Amir Abdolahian..

"New York Times" je objavio uzrok nesreće usljed koje su stradali Raisi i Amirabdolahian.

- Uzrok pada helikoptera u kojem su stradali iranski predsjednik i drugi zvaničnici jeste "tehnički problem - javlja "New York Times", pozivajući se na iranske države medije.

Neki iranski posmatrači sugerirali su da su decenije međunarodnih sankcija, koje su dovele do atrofiranja zračne flote zemlje, mogle igrati ulogu u ovoj nesreći i smrti Raisija.

Iran je pod strogim međunarodnim sankcijama od Islamske revolucije 1979., uključujući mjere SAD koje su decenijama spriječavale Islamsku Republiku da kupuje nove zapadne avione i rezervne dijelove, piše New York Times.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.