27.6.2024. 15:17
0
Tužilaštvo KS: Donesena je naredba o neprovođenju istrage protiv Nikšića, Isaka i Munjića
Tužilaštvo KS danas je saopćilo da je 4. decembra 2023. donijelo naredbu da se istraga neće provoditi protiv prijavljenih funkcionera Vlade FBiH.

"Uvidom u službene evidencije Tužilaštva KS a na osnovu dostavljenih podataka, infromiramo Vas da je postupajući tužilac 04.12.2023. godine donio naredbu da se istraga neće provoditi protiv prijavljenih osoba, budući da je nakon analize dokaza i pratećih spisa utvrđeno da prijavljeno djelo nije krivično. Na navedenu odluku tužioca, nije uložena pritužba."

Ovo je reakcija Tužilaštva nakon vijesti da je Ured disciplinskog tužitelja BiH (UDT) zaprimio je prije dvije sedmice pritužbu u vezi sa nepostupanjem tužitelja Tužilaštva KS u predmetu protiv premijera FBiH Nermina Nikšića, federalnog ministra policije Rame Isaka i v.d. direktora FUP-a Vahidina Munjića.

Riječ je o krivičnim prijavama protiv Nikšića, Isaka i Munjića u vezi sa navodnim nezakonitim postupkom o imenovanju odnosno dodjeli ovlaštenja da Vahidin Munjić rukovodi Federalnom upravom policije (FUP).

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.