20.5.2024. 19:48
0
Vanredni predsjednički izbori u Iranu 28. juna
Nakon pogibije iranskog predsjednika ?brahima Raisija, vanredni izbori za predsjednika Irana biće održani 28. juna, najavio je danas Mohsen ?slami, predsjednik iranskog izbornog štaba.

- Četrnaesti predsjednički izbori u Iranu biće održani 28. juna - rekao je Еslami, a prenosi novinska agencija Irans Mehr.

Dodao je da je od Vijeća staratelja zatraženo da započne registraciju predsjedničkih kandidata prije 28. maja.

Do završetka izbora, ovu dužnost će obavljati dosadašnji prvi potpredsjednik Irana Mohamed Mohber.

Savjet staratelja, natparlamentarno tijelo sastavljeno od pripadnika sveštenstva, zaduženo je za odobravanje kandidatura za izvršna mjesta u vladi zemlje, uključujući i mjesto predsjednika Irana, piše TASS.

U gradu Tabriz sutra će biti organizovana oproštajna ceremonija za Raisija, a njegovo tijelo će potom biti odneseno u Kom, Teheran i Birdžand, prije nego što bude sahranjen u rodnom gradu Mešhadu 23. maja.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.