19.6.2024. 9:52
0
Zbog ponašanja navijača: UEFA kaznila HNS sa 87.875 eura
Disciplinsko tijelo Uefe donijelo je odluku o kazni Hrvatskom nogometnom savezu (HNS) zbog ponašanja dijela navijača na utakmici 1. kola grupe B UEFA Europskog prvenstva između Španije i Hrvatske koja je odigrana u Berlinu 15. juna.

Nakon disciplinske prijave, HNS se očitovao o navedenim incidentima, a disciplinsko tijelo Uefe na jučerašnjoj je sjednici donijelo odluku o visokoj novčanoj kazni.

HNS je kažnjen sa 63.875 eura za bacanje plastičnih čaša od strane navijača te s 24.000 eura za paljenje baklji, odnosno ukupnim iznosom od 87.875 eura, navodi se na službenim stranicama HNS-a.

Hrvatski nogometni savez će, sukladno proceduri, zatražiti obrazloženje odluke, nakon čega će biti donesena odluka o eventualnoj žalbi na ovu odluku.

"HNS i ovim putem zahvaljuje rekordnom broju navijača koji su na jednoj utakmici bodrili hrvatsku fudbalsku reprezentaciju, na besprijekornoj podršci i navijanju bez bilo kojeg oblika rasizma ili diskriminacije. Ovim putem molimo navijače da se suzdrže od bacanja predmeta te paljenja baklji u narednim utakmicama kako sjajna atmosfera ne bi bila zasjenjena ovakvim kaznama", pozvali su iz HNS-a.

(Ajdin B.)

HNSUEFA
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.