18.6.2024. 16:13
0
Velež pogledala sreća u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu
Velež se nakon dvije godine vraća na euroscenu. Rođeni će ponovo nastupiti u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu. Žrijebom u Nyonu danas su saznali svog prvog evropskog rivala.

Prošlu sezonu je Velež završio na trećem mjestu i za dlaku je ostao bez statusa nositelja u prvom pretkolu Konferencijske lige zbog čega Mostarci nisu imali povlašten status.

Voljom žrijeba je odlučeno da protivnik Veleža u prvom pretkolu bude Inter Club d'Escaldes iz Andore.

S obzirom da su potencijalni rivali bili ekipi poput Budućnosti iz Podgorice ili Tirane iz Albanije može se reći da su Rođeni odlično prošli u žrijebu. 

Pošto je prvo izvučen broj koji je predstavljao Velež to znači da će Rođeni imati status domaćina u prvom susretu.

Prvi susreti na programu su 11. jula, a revanš mečevi sedam dana kasnije. Do sada se govorilo da će Velež svoje evropske mečeve igrati na Grbavici, ali treba sačekati i zvaničnu potvrdu.

U srijedu će se ponovo Rođeni naći u bubnju kada je na programu žrijeb drugog pretkola najmlađeg klupskog takmičenja UEFA-e, prenosi Sportsport.ba.

(Ajdin B.)

 
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.