27.9.2024. 14:25
0
Pjaniću u Rusiji ne praštaju ni nakon izvinjenja: "To je uradio jer hoće novac. On nije zvijezda, u Sovjetskom Savezu smo imali fudbalere za glavu i ramena jače od njega"
Miralem Pjanić novi je igrač CSKA iz Moskve, ali nisu svi oduševljeni njegovim dolaskom.

Bivši ruski fudbaler i trener Igor Kolivanov komentirao je njegov dolazak u Rusiju.

Osvrnuo se na njegove pozne igračke godine, ali i na izvinjenje zbog izjave od prije dvije godine kada je odbio igrati prijateljsku utakmicu između BiH i Rusije zbog agresije na Ukrajinu.

"Pjanić je dobar, zanimljiv nogometaš koji je igrao u super klubovima, ali ima 34 godine. Mnogo se raspravlja o tome šta je rekao o Rusiji. Drago mi je da se izvinio, ali svi odmah počnu da se izvinjavaju kada im se ponudi novac. Sa Pjanićem se može desiti ista priča kao sa Marchisiom i Schürrleom, ali Miralem je prije CSKA igrao dvije godine u Emiratima. Ako ga je CSKA uzeo, znači da je potreban timu", mišljenja je nekadašnji reprezentativac Rusije.

Kolivanov smatra da Pjanić nije zvijezda, bez obzira na sve velike klubove u kojima je igrao.

"Ne bi trebalo toliko da posmatraš igrača zbog toga gdje je igrao. Ovo je dobar nogometaš, ali nije zvijezda. Tu su zvijezde poput Ronalda, Messija, Pelea, Maradone, Van Bastena i drugih. U Sovjetskom Savezu smo imali nogometaše za glavu i ramena jače od Pjanića: Kančelskisa, Mostovoja, Dobrovolskog i Borodjuka", rekao je Kolivanov u razgovoru sa dopisnikom "Championshipa" Vladislavom Kruglovom.

(Ajdin B.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.