12.6.2024. 21:17
0
Oglasio se i Simon Rožman: "Došli smo do osnovnog cilja ali nismo u potpunosti zadovoljili očekivanja naših navijača"
FK Sarajevo i Simon Rožman su danas i službeno raskinuli saradnju. Znalo se sedmicama da je "ljubav pukla", no tek danas je raskid ozvaničen, a Rožman se na kraju odlučio svim zahvaliti uz poruku da je osnovni cilj ostvaren, ali da nisu zadovoljena očekivanja velike armije navijača Bordo tima.

Slovenački stručnjak Simon Rožman je od danas i službeno bivši trener Sarajeva. Naime, Rožman i Bordo klub su sporazumno raskinuli saradnju, a ko će ga naslijediti na klupi u ovom trenutku nije poznato, iako se špekuliše da je povratak Kodre na Koševo najizglednija opcija.

Rožman je u Sarajevo stigao na početku prošle sezone nakon što je klub sporazumno raskinuo saradnju sa Mirzom Varešanovićem.

Dolazak provjerenog stručnjaka na klupu njihovog kluba je obradovao navijače, no na kraju sezona je završena bez trofeja ali uz izboren nastup u kvalifikacijama Konferencijske lige.

Svjestan je Rožman da nisu ispunili očekivanja vjernih navijača i do kraj ispunili potencijal ekipe i kluba. Upravo je to i naglasio u oproštajnoj poruci od Sarajeva.

"Hvala svima koji su bili uz nas u ovoj izazovnoj sezoni. Na kraju smo došli do osnovnog cilja ali smo svjesni da nismo u potpunosti zadovoljlili očekivanja naših vjernih navijača i do kraja ispunili potencijal ekipe i kluba", za SportSport.ba je istakao Rožman.

Nije slovenački stručnjak htio mnogo govoriti o dešavanjima u klubu koja su dovela do raskida saradnje. Zahvalio se svim zaposlenicima i saradnicima sa kojima radio.

"Hvala upravi na povjerenju, velika hvala svim zaposlenicima od ljudi koji su održavali terene, ekonomima, team manedžeru, našem medicinskom timu, mom stožeru i sportskom direktoru. Svim igračima želim velike karijere, svi do jednog su pokazali puno kvalitete i karaktera i dio mog srca ostaje sa njima i vjerujem da oni imaju sve što treba da ovaj veliki klub odvedu do vrha. Hvala PR službi za jako korektan i profesionalan odnos", govori Rožman.

Na kraju je istakao da i pšored toga što im se putevi razilaze, Sarajevo će u njemu imati iskrenog navijača.

"Iako nam se danas sportski putevi razilaze, klub ce u meni imati iskrenog navijača", zaključio je sada već bivši trener Sarajeva, prenosi Sportsport.ba.

(Ajdin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.