17.10.2023. 22:52
0
Srbija savladala Crnu Goru i došla na korak do EP-a, Engleska slavila u klasiku na Wembleyu
FOTO: Uroš Arsić
Večerašnjim odigranim utakmicama završen je oktobarski ciklus kvalifikacionih utakmica za Evropsko prvenstvo koje će se održati u Njemačkoj na ljeto 2024.

Pred oko 15 hiljada domaćih navijača na stadionu Rajko Mitić Srbija sjajno otvara susret, nakon greške Stefana Savića, Srbija iz sjajne kontre stiže do pogotka preko Aleksandra Mitrovića koji matira Milana Mijatovića za rano vodstvo domaćih.

Mogla je Srbija i da poveća rezultat, ali je Živković nakon sjajne akcije iz prve šutirao i pogodio stativu.

Crna Gora u 36. minuti stiže do poravnanja. Sjajnu su kontru istrčali Crnogorci, a na asistenciju Adama Marušića, Stevan Jovetić sjajno pogađa za izjednačenje.Crnogorci su se u drugom poluvremenu pretežno orijentisali na kontranapade, Živković je imao sjajnu šansu u 63. minuti ali je bravurozno odbranio Mijatović.

Srbija stiže do novog vodstva u 75. minuti, Dušan Tadić sjajno je prošao po lijevoj strani, odigrao pas u sredinu, a ponovo je pogodio Aleksandar Mitrović za 2:1. Samo četiri minuta poslije uloge su zamijenjene Mitrović je odigrao za Tadića, koji majstorskim udarcem matira Mijatovića za 3:1, prenosi N1.

(Elmedina H.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.