7.6.2024. 20:20
1
Zaboravite na sirće i sodu: Ovaj sastojak je najefikasniji za čišćenje kamenca
Svi znamo koliko su sirće i soda bikarbona moćni za čišćenje, ali postoji još jedan sastojak.

Svakako, najbolji način za uklanjanje prljavštine i bakterija je hemijskim sredstvima, ali kamenac i hrđa idealno se mogu ukloniti uz pomoć limuntosa, koji mnoge domaćice koriste za pripremu sokova.

Često se desi da se na dnu kuhala uhvati kamenac koji je nemoguće očistiti običnim deterdžentom. Zato, sipajte u kuhalo 1 litar hladne vode i zagrijte do ključanja, a zatim u prokuhanu vodu istresite 2 kesice limuntosa.

Promiješajte i ostavite tako da se voda skroz ohladi, oko sat. Nakon toga prospite vodu, a kuhalo isperite.

Za čišćenje mašine u dio za tabletu sipajte kesicu limuntosa i uključite mašinu na standardni program pranja. Bit ćete iznenađeni koliko su sudovi blistavi, a mašina čista.

Za blistavu sudoperu uradite sljedeće: pospite sudoperu sodom bikarbonom, preko sipajte sadržaj jedne kesice limuntosa pa na to iscijedite pola limuna. Sačekajte nekoliko minuta pa lagano oribajte. Isperite vodom.

(Sead M.)

 
1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.