6.10.2024. 23:23
0
Nikšić: "Prvi put ćemo imati načelnike Bugojna i Donjeg Vakufa"
FOTO: Avaz
Predsjednik SDP-a Nermin Nikšić obratio se nakon objavljivanja rezultata lokalnih izbora.

- Vjerujem da bi izlaznost bila za koji procenat veća da nije pod utiskom ove situacije nakon poplava. Svi kažu da su zadovoljni rezultatima. SDP ima pravo da kaže da smo zadovoljni nekim rezultatima, ali da nismo zadovoljni s nekim gdje su naši načelnici i gradonačelnici izgubili. Smatram da u prvi plan staviti one sredine gdje smo ostvarili veličanstvene pobjede - kazao je Nikšić.

Naglasio je da su u Tuzli ostvarili veliku pobjedu, ali i u Goraždu, Bosanskoj Krupi, Starom Gradu, Novom Sarajevu, Bugojnu, Donjem Vakufu.

- Bugojno i Donji Vakuf su sredine gdje nismo nikada imali načelnike i gradonačelnike. Zajedno s partneriima smo potvrdili mandate u Centru, Ilidži, Bihaća, Srebrenika, Ilijaša, a posebno želim podcrtati pobjedu u Velikoj Kladuši, gdje je Horvat ostvario veličanstvenu pobjedu. Moram spomenuto i rezultat Fuada Abaspahića u Vogošći, koji je ostvario zavidan rezultat i zahvaljujem mu na kandidaturi - istakao je Nikšić.

Dodao da se nikada SDP neće odreći Dase (op.a Nusret Helić), našeg Edisa (op.a. Dervišagića), Batana (op.a. Mirsada Mahmutagića) i Nečka (op.a. Nedžad Zukanović), koji su izgubili izbore.

- Možda smo bili samouvjereni u sredinama u kojima tradicionalno pobjeđujemo. Posebno želim čestitati kantonalnoj organizaciji u Sarajevu. Sa tri smo porasli na pet načelnika u KS (op.a. koalicija). Porast će u KS značajno i broj vijećnika, to je trend koji imamo u većini sredina u FBiH - kazao je.

(Erna H.) 

SDP
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.