6.10.2024. 14:16
0
Žalost u klubu iz Buturović Polja: U poplavama nastradali navijači i bivši igrač
Nakon što je Buturović Polje bilo jedno od pogođenih sredina u BiH tokom velikih poplava, oglasio se Fudbalski klub Klis.

- Infrastruktura FK Klis nije pretrpjela veća oštećenja. Naše misli su sa žrtvama i njihovim porodicama. Nakon dvodnevne djelomične komunikacijske izolacije, nastale kao posljedica razornih poplava i klizišta koja su pogodila dolinu Neretvice, FK Klis Buturović Polje sve navijače i simpatizere informiše da klupska infrastruktura nije značajnije oštećena - istakli su iz Klisa.

Dodali su da je došlo do nakupljanja veće količine mulja u i oko stadiona, što će očistiti u narednim danima.

- Voda nije prodrla u klupske prostorije i jedino veće oštećenje je ono na jednom dijelu pomoćnog stadiona koji je u fazi izgradnje. Kolektiv FK Klis izražava saučešće porodicama, prijateljima i poznanicima svih žrtava u Buturović Polju, Jablanici, Kreševu, Kiseljaku i Fojnici - poručili su.

Kako su naveli, osim dugogodišnjih navijača, u poplavama u Jablanici su okončali život nekadašnjeg igrača ovog kluba Jasmina Čilića - Žilija.

- Nek' im je laka zemlja bosanskohercegovačka. Odgođene su sve utakmice planirane za ovaj vikend u cijeloj Bosni i Hercegovini. Pravovremeno ćemo objaviti sve informacije o nastavku takmičenja omladinskih kategorija i seniora - dodali su.

(Sead M.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.