4.10.2024. 9:58
0
Oglasio se Nermin Nikšić: U toku akcija evakuacije ljudi, ima žrtava
FOTO: n1
Zbog obilnih padavina tokom noći nekoliko mjesta na području Jablanice, Konjica, Kiseljaka, Kreševa i Fojnice su zahvaćena poplavama i odronima.

O svemu se oglasio premijer FBiH Nermin Nikšić.

"Od noćas sam u komunikaciji s ekipama na terenu i koordiniramo akciju pomoći, uz sve poteškoće koje imamo s komunikacijom zbog oštećenih mreža. Situacija je vrlo ozbiljna jer su brojni građani još uvijek zarobljeni u svojim kućama i pronalazimo način da dođemo do njih.

Nažalost, bilo je i ljudskih žrtava ali još uvijek nemamo sve informacije vezane za to. Javnost ćemo informisati o svemu čim dobijemo potvrdu s terena.

Sve nadležne i interventne ekipe su od ranih jutarnjih sati mobilizovane. Uspjeli su evakuisati određeni broj građana koje je voda zarobila u njihovim domovima, a nastavljaju i dalje obilaziti pogođena područja kako bi spasili ljude i pružili im pomoć. Tokom dana očekujemo i dodatnu pomoć. U akciju je uključen i MUP, čiji helikopter je krenuo da evakuira jedno povrijeđeno dijete.

Sada je najvažnije da evakuišemo ugroženo stanovništvo i da spriječimo nastanak daljnje štete", poručio je Nikšić.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.