4.10.2024. 10:36
0
BH Telecom postupno uspostavlja telekomunikacijsku vezu nakon prekida zbog nevremena u Konjicu i Jablanici
Brojni BH Telecom timovi su na terenu i pokušavaju što je prije moguće ponovo uspostaviti prekinute veze sa Konjicom i Jablanicom, a njihovo saopćenje prenosimo u cjelosti:
S velikim osjećajem odgovornosti prema našim korisnicima, želimo vas obavijestiti da je zbog sinoćnjeg nevremena, aktivacije klizišta i odrona, došlo do višestrukih prekida optičkih telekomunikacijskih veza na širem području Konjica i Jablanice. Ovi prekidi su, nažalost, prouzrokovali potpuni zastoj u telekomunikacijskom saobraćaju na području općine Jablanica i djelimično na području općine Konjic.

Uprkos izazovima s kojima su se suočili, timovi BH Telecoma uspjeli su jutros, u 08:40 sati, uspostaviti ponovnu vezu prema Jablanici i vratiti u funkciju dio fiksnog i mobilnog telekomunikacijskog saobraćaja. 

Međutim, na nekim lokacijama, zbog klizišta, odrona i nestanka električne energije, još uvijek su u prekidu pojedine bazne stanice mobilne mreže, što otežava mobilni saobraćaj u određenim dijelovima Konjica i Jablanice. Naše ekipe iz Regionalne direkcije Mostar i Izvršne direkcije za tehnologiju i razvoj servisa ostaju na terenu i nastavljaju raditi bez prestanka kako bi u najkraćem mogućem roku potpuno vratili telekomunikacijsku infrastrukturu u funkciju.

Učinit ćemo sve što je u našoj moći da osiguramo stabilnu i pouzdanu komunikaciju za sve naše korisnike
”, stoji u saopćenju BH Telecoma.
 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.