4.10.2024. 9:37
0
Uk: Naše institucije u potpunosti su angažovane u odgovoru na posljednje poplave
FOTO: n1
Povodom stravičnih polava koje su zahvatile Bosnu i Hercegovinu oglasio se premijer Kantona Sarajevo Nihad Uk.

- Naše institucije u potpunosti su angažovane u odgovoru na posljednje poplave izazvane obilnim padavinama. Kantonalna civilna zaštita je aktivna na terenu, prati situaciju i djeluje u svim ugroženim područjima, uključujući Otes, Rajlovac, i naselja uz rijeku Bosnu.

Naša oprema, uključujući pumpe za vodu, zaštitnu opremu i vozila za evakuaciju, bit će dostupna onim dijelovima zemlje koji su najviše pogođeni. Pozivam sve lokalne zajednice i civilne službe u najugroženijim područjima da nam se obrate za pomoć kako bismo mogli brzo i efikasno djelovati. Također, u stalnom smo kontaktu s Federalnom upravom civilne zaštite, kako bismo osigurali da podrška bude usmjerena tamo gdje je najpotrebnija.

 Upućujem apel svim našim sugrađanima i volonterima koji su spremni pružiti podršku, posebno u područjima poput Jablanice, Kiseljaka, Fojnice... , da se koordiniraju sa lokalnim službama civilne zaštite kako bismo zajednički odgovorili na izazove koje su ove nepogode donijele.

Ovo je trenutak kada solidarnost dolazi do izražaja. Mi smo tu da stanemo uz vas i pružimo sve što je potrebno da se prevaziđu ovi teški trenuci! - napisao je Uk.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.