23.9.2024. 10:52
1
Vasković razotkrio plan Milorada i Igora Dodika: Odmah nakon izbora planiraju izbaciti Stevandića i Ujedinjenju Srpsku iz vlasti
FOTO: Oslobođenje
Milorad i Igor Dodik odlučili su da izbace stranku “Ujedinjena Srpska” Nenada Stevandića iz vlasti odmah po završetku lokalnih izbora.
Taj akt, između ostalog, podrazumijeva smjenu Stevandića sa pozicije predsjednika Narodne skupštine RS i uklanjanje svih njegovih kadrova sa rukovodnih funkcija na kojima se trenutno nalaze.

Ove činjenice pokazuju stvarne razmjere sukoba između Dodika&Dodika i Stevandića, koji bukti već mjesecima; Preciznije, otkako je Igor Dodik preuzeo stranku i ušao u direktan sukob sa Stevandićem, piše na svom blogu Slobodan Vasković.

Stevandić je sukob pokušao da transferiše na Vladu Đajića, šefa Gradskog odbora SNSD Banjaluka, ali je to bio neuspješan pokušaj, iako ni sa njim nije u dobrim odnosima. Dapače, ističe Vasković.

- Jedan od razloga za nepomirljivi sukob jeste Stevandićeva neskrivena nada da će Dodik biti presuđen u procesu koji se protiv njega vodi u Sudu BiH, da će mu biti zabranjeno obavljanje pozicije predsjednika RS (koju je dobio brutalnom krađom izbora), te da će on (Stevandić) zamijeniti Dodika na poziciji predsjednika RS.

Stevandić nije uspio da mu želje ostanu “iza zuba”, već ih je iznio na niz mjesta, uz tvrdnju da ima kapacitet da obavlja funkciju predsjednika RS.

Milorad i Igor Dodik zato su dogovorili da prvo unište US širom entiteta, svedu je ispod tri procenta u ukupnom broju glasova na predstojećim lokalnim izborima i da, nakon toga, izbace Stevandića i njegovu polomljenu partijicu iz vlasti.

Udari SNSD-a na US u cijeloj RS se, iz dana u dan, povećavaju, a Stevandić ima veoma malo manevarskog prostora da se odbrani od SNSD-a.

Igor Dodik je vođa svih napada na kadrove/članove US i nemilosrdno djeluje prema svim onim koji neće da napuste Stevandića, a takvih je sve manje.

Stevandić je pokušao da zaustavi napade tako što je odlučio da podrži Draška Stanivukovića, ali ni taj potez mu nije donio nikakvu korist. Štaviše, samo su se pojačali napadi na US u Banjaluci.

Dodik koji, ne birajući sredstva, pokušava da održi bar “glavu iznad vode” uopšte ne preza da uništi sve i svakog iz svog okruženja za koje smatra da mu nisu bespogovorno odani, piše Vasković.
 
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.