21.6.2024. 13:31
0
Društvenim mrežama se širi fotografija Termoelektrane Tuzla: Gust dim kulja iz nje. Da li je došlo do eksplozije?
FOTO: Faktor
Faktor nezvanično saznaje da je došlo do problema u prijenosnoj mreži te se energija koju naše elektrane daju u sistem vratila, što je dovelo do toga da su elektroblokovi u termoelektranama Tuzla i Kankanj ispali iz sistema.
Kako je objašnjeno, to samo po sebi nije loše, jer elektrane imaju sistem zaštite koji u ovim slučajevima sprečavaju da se dogodi veća havarija. Upravo zbog problema u prijenosu energije, lančani problem je nastao u cijelom regionu, koji ima uvezan sistem prijenosa električne energije. Društvenim mrežama se širi fotografija Termoelektrane Tuzla na kojoj se vidi gusti dim. Kako je pojašnjeno Faktoru, ne radi se ni o kakvoj eksploziji nego o štetnim materijama koje izlaze u atmosferu, jer zbog nestanka električne energije ne rade filteri koji u normalnim okolnostima sprečavaju ovakakv oblik zagađenja.
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.