12.6.2024. 22:32
1
Cvijanović: Bećirović umišlja da može govoriti u ime Bosne i Hercegovine a Baerbock u ime cijelog Zapada
Članica Predsjedništva BiH Željka Cvijanović izjavila je da član Predsjedništva BiH Denis Bećirović umišlja da može govoriti u ime BiH, a šefica diplomatije Njemačke Annalena Baerbock u ime cijelog Zapad i nadaju se da će politički profitirati napadima i lažnim optužbama na račun Srbije i RS.

- Ponosni smo na Svesrpski sabor, kao i na Deklaraciju koja je tom prilikom usvojena - rekla je Cvijanović za Srnu upitana da prokomentariše ocjenu Bećirovića i Baerbock da je Svesrpski sabor najteži napad na Dejtonski mirovni sporazum od 1995. godine.

- Da su pažljivije čitali, a manje mrzili sve što sadrži pridjev srpski vidjeli bi da je u Deklaraciji jasno izražena posvećenost suštinskom i dosljednom provođenju Dejtonskog mirovnog sporazuma - poručila je Cvijanović.

Ona je naglasila da je za očekivati da Bećirović i Baerbock trenutno imaju mnogo pametnijeg posla nego da komentarišu Svesrpski sabor.

- Baerbock i njenu stranku glasači na izborima za Evropski parlament pomnožili su sa nulom, a Bećirovića stranačke kolege u Parlamentu Federacije BiH - istakla je Cvijanović.

(Ajdin B.)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.