28.5.2024. 14:41
0
Počelo suđenje advokatici Vasviji Vidović
U Sudu BiH danas je čitanjem optužnice i uvodnim riječima počelo suđenje advokatici Vasviji Vidović, koja se tereti za krivično djelo sprečavanje dokazivanja.

U optužnici je tužilac Feđa Fejzić naveo da se Vidović tereti za događaj od 18. decembra 2023. godine u prostorijama SIPA-e, nakon privođenja Ranka Debevca za krivično djelo "zloupotreba službenih položaja i krivotvorenje službene isprave". 

Tom prilikom, Ranko Debevec je svoj mobitel, Samsung crne boje, ubacio u njenu torbu, koju je ona prethodno približila Debevcu, na koji način je sakrila mobitel, koji je trebao biti oduzet i koji je trebao služiti za dokazivanje, s ciljem da oteža dokazivanje krivičnog djela za koje se tereti Debevec. 

Tužilac je naglasio da će ovo dokazivati saslušavanje pet svjedoka, policijskih službenika SIPA-e i izvođenjem 15 materijalnih dokaza. 

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.