16.5.2024. 13:29
0
Advokatica Vasvija Vidović negirala krivicu po optužnici Tužilaštva BiH
Advokatica Vasvija Vidović danas je na Sudu BiH negirala krivicu za krivično djelo za koje je optužilo Tužilaštvo BiH.

Tužilaštvo je tereti da je u zgradi Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) sakrila mobilni telefon osumnjičenog Ranka Debevca, suspendovanog predsjednika Državnog suda kada je na njegov poziv došla u zgradu SIPA-e jer je lišen slobode u decembru 2023. godine.

"Nisam kriva", rekla je Vidović koju u ovom procesu zastupa advokatica Nina Karačić.

Vidović je optužena da je počinila krivično djelo spriječavanje dokazivanja.

Tužilaštvo tvrdi da je Vidović 18. decembra 2023. pristupila u službene prostorije SIPA-e u Istočnom Sarajevu, nakon što ju je pozvao osumnjičeni Ranko Debevec, koji je tada uhapšen, kako bi ga svojstvu advokata zastupala u krivičnom postupku.

- Nakon što joj je omogućeno da komunicira s osumnjičenim u posebnim prostorijama, bez prisustva policijskih službenika, svjesna svojih protupravnih radnji – a s ciljem da znatno oteža dokazivanje kaznenih djela u postupku pred Sudom BiH, znajući da mobilni telefoni osumnjičenih trebaju biti privremeno oduzeti po naredbi Suda BiH – omogućila osumnjičenom da mobilni uređaj ubaci u njenu torbu, te ga na taj način sakrije - stoji u saopćenju.

Navode optužnice protiv advokatice Tužilaštvo će dokazivati pozivanjem pet svjedoka i prilaganjem 15 materijalnih dokaza.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.