27.5.2024. 10:43
0
Objavljene fotografije sa lica mjesta - Novi detalji ubistva brata Vojina Mijatovića: "Kad je krenuo prema njima vikali su: 'Šta je bilo bre'. Kažu da mu se slošilo i da je pao"
Kao što smo i prenijeli, Đorđe Mijatović, brat potpredsjednika Vlade Federacije Bosne i Hercegovine Vojina Mijatovića, smrtno je stradao jučer u Beogradu.

Iako su bosanskohercegovački mediji sinoć objavili da su ga nasmrt izboli huligani na Karaburmi ispred jednog kafića, ta informacija nije bila tačna.

Tačno je da je jučer u poslijepodnevnim satima muškarac izboden muškarac, ali je, ispostavit će se, riječ bila o 63-godišnjem Danijelu Ćeraniću. On nije smrtno stradao, već je zadobio teške povrede. Počinioci su uhapšeni.

Srbijanski ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić je potvrdio da je Mijatović pretučen u dječijem parku na Voždovcu.

"Sinoć oko 18-19 sati policija je dobila poziv da je došlo do neke tuče, otišla je na adresu na opštinu Voždovac, zatekla je povrijeđenog sa suprugom. Odvezen je u Urgentni centar i tamo je preminuo", izjavio je Dačić za Blic TV.

Dodao je da se Mijatovićev sin prethodno žalio da mu je oteta lopta, i da je imao problem sa dvojicom muškaraca.

Dačić je rekao i da će biti utvrđeno da li je brat Vojina Mijatovića preminuo od posljedica udaranja.

"Ljekari kažu da je bilo i nekih zdravstvenih problema, neki epileptični napad ili možda srčani napad, ali to je sada pitanje. Najveći problem je što ne postoje kamere i što nema svjedoka da bi se tačno utvrdilo šta se dogodilo", riječi su Dačića.

On je naglasio i da slučaj sigurno neće ostati neriješen, kao i da policija traga za učesnicima u konfliktu.

Dan prije pomenutog događaja, pravili probleme u istom parku

Inače, kako N1 Srbija saznaje, stanari okolnih zgrada kažu da im mjesecima već probleme pravi ista grupa tinejdžera koji imaju od 15-17 godina. 

Prema tvrdnjama jednog stanara, ista grupa je dan prije smrti Đorđea Mijatovića, lomila klupe i razbacivala pijesak. Kada im je jedan čovjek prišao uz molbu da to ne rade, verbalno su ga napali, te mu zaprijetili. 

Tada je stanar pozvao i policiju, koja je i došla, porazgovarala nakratko s njima, ali ih nije legitimisala jer su maloljetne osobe u pitanju, te na kraju otišla. 

Prema izjavi drugog stanara, ta grupa je zadirkivala sina Đorđea Mijatovića.

"On i žena su divni ljudi, skromni, dobri. Imaju dvoje djece, sin ima 11 godina i juče se igrao ovdje u parku gdje je bila grupa tinejdžera. Pošto su ga zadirkivali požalio se ocu koji je sišao da vidi šta se dešava", kazao je Kuriru.

Potom je ispričao šta se dalje dešavalo:

"Kad je sišao bila je tu grupa od 10-ak mladića od 17-18 godina i kad je krenuo da mu prilazi vikali su 'šta je bilo bre'… Ne znam kako je došlo do fizičkog kontakta, ali kažu nam da mu se slošilo i da je pao, imao je napad".

Saopćenje Tužilaštva

Oglasilo se i Više javno tužilaštvo u Beogradu povodom ovog događaja.

VJT je dalo nalog policiji da identifikuje učesnike događaja i prikupi sve neophodne podatke i obavještenja u vezi sa događajem. 

Tužilaštvo je naložilo obdukciju sa toksikologijom Đ.M. kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti.

"Osmo odjeljenje Uprave kriminalističke policije za grad Beograd obavijestilo je dežurnog tužioca Višeg javnog tužilaštva u Beogradu da je u ulici Dragice Končar na Voždovcu došlo do fizičkog sukoba između nepoznatih lica i Đ.M. u kojem je Đ.M. zadobio povrede glave, nakon čega je prevezen u Urgentni centar, gdje je ubrzo preminuo. Tužilaštvo će u saradnji sa policijom rasvijetliti sve okolnosti ovog događaja, nakon čega će javnost biti obaviještena o daljem postupanju", navodi se u saopćenju. 

Saopćenje MUP-a

I Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije se oglasilo o ubistvu Đorđea Mijatovića, rekavši da tragaju i dalje za dvije osobe.

"Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu intenzivno rade na pronalasku dvije, za sada nepoznate osobe, za koje se sumnja da su pretukle četrdesetogodišnjeg muškarca, koji je u Urgentnom centru preminuo. Policija je odmah po prijavi, juče u 18.20 sati da su u jednom parku na Voždovcu, dvije osobe pretukle četrdesetogodišnjeg muškarca, izašla na lice mjesta.

Pripadnici MUP-a intenzivno rade na utvrđivanju svih činjenica i okolnosti, kao i pronalasku osumnjičenih osoba.

Tijelo je prevezeno na Institut za sudsku medicinu, radi obdukcije", navedeno je u saopćenju MUP-a Srbije.

Objavljene fotografije parka sa lica mjesta

Beogradski portal Telegraf, objavio je fotografije parka gdje se desilo ubistvo.


FOTO: Telegraf.rs


FOTO: Telegraf.rs


FOTO: Telegraf.rs


FOTO: Telegraf.rs

Ono što je zanimljivo, dok su doslovice svi mediji iz naše zemlje objavili vijest o smrti Mijatovića još sinoć, srbijanski mediji su to učinili tek jutros. 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.