23.5.2024. 18:01
4
Oglasio se i Dodik nakon usvajanje Rezolucije o Srebrenici: "Ovo je propala rezolucija. Njihov naum da Srbima nametnu genocidnost nije uspio"
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je nakon što je u Generalnoj skupštini UN usvojena Rezolucija o Srebrenici da nisu uspjeli da imaju ni natpolovičnu većinu, što, kako kaže, govori da je ovo propala rezolucija.

- Blizu 110 zemalja nije glasalo ili je bilo protiv ili uzdržano. Ovo je propala rezolucija i to znači da UN nisu to podržale. Njihov naum da Srbima nametnu genocidnost i moralnu diskvalifikaciju nije uspio - kaže Dodik.

Naveo je da će Amerikanci reći da je 84 glasa "za" dovoljno, ali ih je upitao, "po kojem principu je to dovoljno".

- Da li je to po demokratskom? Pa nas na zapadu uče da je demokratska većina ona koja je natpolovična od ukupnog broja. Oni to nemaju. Zašto lažu - kaže Dodik.

(Ajdin B.)

4
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.