21.5.2024. 18:16
0
Borenović: Zahvaljujući Dodiku ide se na izbore po Schmidtovom zakonu
Predsjednik PDP-a Branislav Borenović, reagovao je na izjavu predsjednika SNSD-a Milorada Dodika da će stranke vladajuće koalicije izaći na izbore po Izbornom zakonu BiH čije izmjene je nametnuo Christian Schmidt i da je to "pod moranje“.

"Pokušava se izvlačiti na opoziciju, što je krajnje apsurdno, ali ostaje činjenica: Dodik i SNSD su po ko zna koji put sve slagali i „zahvaljujući“ njima ide se na izbore po Schmidtovom zakonu", kazao je Borenović, dodavši:

"Zahvaljujući Srđanu Amidžiću, generalnom sekretaru SNSD i ministru finansija u Vijeću ministara BiH, odobrena su sredstva za izbore, po Schmidtovim instrukcijama. Direktno je on odobrio sredstva CIK-u za izbore koje su kasnije kao htjeli da bojkotuju. Pa njihova priča nije ni za malu djecu! Slobodno se može reći da su ove izbore raspisali tandem Dodik i Schmidt – rekao je predsjednik PDP.

Borenović kaže da Amidžić ima dva lica, jedno u Banjaluci, drugo u Sarajevu, što je tipično za SNSD.

- U Banjaluci je generalni sekretar SNSD koji proziva opoziciju zbog izlaska na izbore, a u Sarajevu je ministar finansija koji prebacuje novac CIK-u za izbore po Schmidtovom nametnutom zakonu. Podvojena politička ličnost koja nema ni obraza, ni karaktera. Pravi učenik svog šefa – rekao je Borenović.

Kaže da SNSD danima pravi predstavu i „vadi“ se na opoziciju, a u suštini prikrivaju svoj kukavičluk.

- Pozvao sam i juče Dodika da spriječi izbore ako je faca, ako ima petlje. Ima svu vlast u ovoj zemlji: na nivou BiH može da odloži izbore, u Republici Srpskoj može da svim institucijama da nalog da ih spriječi. Mogu, kao što je najavljivao, članovi lokalnih izbornih komisija podnijeti ostavke, svakako su većinski iz SNSD. Niti jedan to nije uradio. Kakva je ovo farsa? Ko više nasjeda na njegove prevare i laži u kojima se toliko zavrtio da više ni sam ne zna gdje udara. A štetu od njihove politike trpi RS – kaže Borenović.

Komentarišući optužbe za izdaju, u čemu, kako Dodik kaže, prednjači PDP, Borenović kaže da je to toliko izlizana priča, da svaki put kada tako nešto izgovori, Dodik pravi od sebe karikaturu.

- Međutim, s druge strane, ne čudi me što je baš njemu svaka druga o izdaji. Svako priča o onome u čemu je najvještiji – poručio je Borenović.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.