26.6.2024. 14:02
1
Zakon u Njemačkoj: Novi državljani morat će izjaviti da podržavaju pravo Izraela na postojanje
U četvrtak, 27. juna 2024. godine, stupa na snagu zakon o modernizaciji zakona o državljanstvu.

Ovo u praksi znači da će građani koji žele da steknu pravo na državljanstvo morati izjaviti pravo Izraela na postojanje.

Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova je tako provelo centralnu reformu sadašnje savezne vlade, javlja TRT.

Ovaj zakon nudi olakšice koje su uvedene za ljude koje rade u Njemačkoj, poput dvojnog državljanstva i skraćenog boravka potrebnog za dobijanje državljanstva.

Između ostalog, zahtijeva se i stavka koja je izazvala negodovanje javnosti.

"Kao odgovor na sve veći antisemitizam u Njemačkoj, lista pitanja u testu je također proširena. Dodata su nova ispitna pitanja koja se tiču antisemitizma, prava na postojanje Države Izrael i jevrejskog života u Njemačkoj", rekla je ministrica unutrašnjih poslova Njemačke, Nancy Faeser u utorak.

(Ajdin B.)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.