23.6.2024. 15:31
0
Strašan zločinu Njemačkoj: Afganistanska porodica pretukla djevojčicu, a onda je utopio u vodi
Strašan zločin potresao je Njemačku ove sedmice. Na obalama Rajne pronađeno je tijelo 15-godišnje djevojčice.

Nakon što je pronađeno tijelo djevojčice uhapšen je njen otac čije je advokat potvrdio da je motiv ovog zlodjela ubistvo iz časti jer otac nije bio zadovoljan načinom života kćeri, piše Fenix magazin.

"Istina je da otac nije bio zadovoljan načinom života svoje kćeri", rekao je advokat.

Cijela je porodica porijeklom iz Afganistana, ali već nekoliko godina žive u Njemačkoj.

"U svom iskazu kriminalističkoj policiji, koji je trajao nekoliko sati, moj klijent je opisao detalje u vezi s ubistvom", rekao je advokat. Uz oca u pritvoru se nalazi i majka.

"Činjenica da su oba roditelja u pritvoru sugerira da su oboje sudjelovali u ubistvu", objašnjava stručnjak za kazneno pravo.

"Moj klijent je detaljno opisao što se dogodilo iz njegove perspektive. I naravno da je bio uključen u to, inače ne bi mogao ništa reći o tome", rekao je očev odvjetnik.

Hassan M. je priznao istražiteljima tokom ispitivanja "da je bio na obalama Rajne u Wormsu", gdje je kasnije pronađeno tijelo njegove kćerke.

Sada se istražuje je li oboje roditelja učestvovalo u ubistvu i ko je za što kriv.

"Morat će se razjasniti ko je šta učinio", kažu advokati.

Žrtva je prije utapanja brutalno pretučena.

(Sead M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.