28.6.2024. 10:40
0
Komšija otkrio detalje strave na Širokači: "Stariji brat je prvo pucao u noge pa je brata i snahu zatvorio u kuću, policija ga je molila da izađe…"
FOTO: n1
Prema nezvaničnim informacijama, u sarajevskom naselju Širokača sinoć je došlo do porodične tragedije, a rezultat je troje mrtvih.

Kako smo već objavili, došlo je do svađe između braće Ćesir, Almira i Muamera.

Njih dvojica se već dugo spore oko kuće, a navodno je sinoć sve kulminiralo pa je Almir pucao u brata i njegovu suprugu, te na kraju aktivirao bombu kojom je ubio i sebe te zapalio kuću.

Komšija koji je svjedočio svemu kazao je za televiziju N1 kako je to bila to problematična porodica.

“Prvo su se čuli pucnji, jedno šest pucnjeva. Poslije toga čujem galamu. Izašli smo, moja kćerka je gledala kroz prozor. Stariji brat je skupio mlađeg brata i snahu i pucao u noge. Onda su se zatvorili. Policija ga je molila da izađe. On je govorio da ima bombu i da će je aktivirati. Žena je vikala upomoć. Uslijedila je eksplozija, a potom i požar”, rekao je svjedok Sead Zubčević.

Navodi kako su specijalni i policija pregovarali s njim dugo, ali da nije bilo pomoći.

“Govorio je nemojte prilaziti imama bombu. Ne znam šta se u bašti dešavalo”, kazao je.

Na licu mjesta jutros je bio i ministar unutrašnjih poslova Admir Katica koji je kazao da je policija na licu mjesta i da radi svoj posao.

“Ovo su izdvojeni slučajevi koji imaju svoje karakteristike i ni po čemu nisu povezani. Očigledno je da se radi o nečemu što je gotovo vjerovatno porodične prirode. Pitanje je koliko tu policija može preventivno djelovati. Mi poduzimamo preventivne radnje na području cijelog KS i informisali smo javnost da smo gotovo 200 objekata kontrolisali u posljednjih pet mjeseci, oduzeli 124 vozila, mnoštvo vatrenog oružja i eksplozivnih napravca. Ne možete u potpunosti prevenirati ovakva krivična djela posebno porodične tragedije”, rekao je Katica.

Sarajevo
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.