6.6.2024. 16:46
0
Tajani: Zalažem se za priznavanje palestinske države
Zamjenik premijera i ministar vanjskih poslova Italije Antonio Tajani rekao je u četvrtak na Forumu ANSA-e da se zalaže za to da Italija prizna palestinsku državu, ali tek kada njezine granice budu definirane.

Španija, Irska i Norveška nedavno su službeno priznale Palestinu kao državu u pokušaju da pojačaju napore u pronalaženju političkog rješenja za rat u Gazi.

- Zalažem se za priznavanje palestinske države, ali je potrebno prvo definirati njezine granice -  rekao je Tajani.

- Zalažem se za rješenje dva naroda, dvije države, ali ne smije biti odluka na temelju predizborne kampanje - dodao je govoreći o ovosedmičnim europskim izborima.

- Potrebno je raditi na budućnosti mira razboritim odlukama, ne pokušavajući dobiti glas ili dva više - kazao je.

Dodao je da prve pošiljke kontejnera za hranu za Gazu, inicijativu koju Italija predvodi za pomoć u hrani palestinskim civilima s UN-ovim agencijama FAO i WFP, upravo kreću.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.